Regulament General

www.jetbus.ro

 

Capitolul 1. Politica de Livrare a Serviciilor si achiziționarea biletelor ONLINE de călătorie prin web site-ul jetbus.ro

Prezentarea produselor în magazinul online – pe Internet-  nu reprezintă o ofertă cu caracter obligatoriu din punct de vedere legal, ci un catalog online orientativ, cu invitația ca posibilul pasager să facă o ofertă. Prin apăsarea butonului “Platesc”, se emite o comandă fermă a produselor aflate în coșul de cumpărături. Per persoană, respectiv călătorie se va elibera un singur bilet. Cursele cu transbordare sunt considerate drept o singură călătorie.

 

Art.1a. Confirmarea comenzii are loc imediat după trimiterea automată a confirmării pe e-mail. Contractul de transport intervine atunci când CAT EXECUTIVE AFFAIRES SRL a acceptat comanda printr-o confirmare de primire. Această confirmare a acceptării poate fi făcută odată cu confirmarea automată pe e-mail sau separat, ulterior.

 

Conform standardelor actuale ale tehnicii comunicarea de date prin internet nu este lipsită de erori și/sau nu se poate asigura o disponibilitate în orice moment. Nu este posibilă dezvoltarea și operarea de programe (software) și echipamente de prelucrare a datelor (hardware) complet lipsită de erori, precum și eliminarea tuturor incertitudinilor legate de mediul virtual. Prin urmare, CAT EXECUTIVE AFFAIRES SRL, nu își asumă nici o răspundere pentru disponibilitatea constantă și neîntreruptă a site-ului său și a sistemelor tehnice și nici nu le poate garanta. În special, datorită caracteristicilor tehnice ale Internetului, nu poate fi garantată disponibilitatea constantă a posibilității de rezervare pe internet.

 

Art.2a Trebuie subliniat faptul că, în legătură cu vânzarea la distanță, de exemplu a contractelor de transport încheiate prin intermediul internetului, prin care antreprenorul se angajează la încheierea contractului să furnizeze serviciul la o anumită dată sau într-o anumită perioadă de timp – spre deosebire de, să zicem, vânzările online cu expedierea de produse – nu se aplică dispozițiile legale privind dreptul de denunţare unilaterală a contractelor pentru acest tip de contracte încheiate la distanță. Cu toate acestea condițiile noastre referitoare la stornare rămân neafectate.

Capitolul 2. Achizitionarea biletelor

Acestea se pot achizitiona cu o comanda telefonica, prin formularul de contact prezent pe platforma web: jetbus.ro sau online cu plata cu cardul, indifferent de metoda aleasa de catre client , aceste rezervari se poate face cu minim 6 ore inaintea calatoriei.

 

Art.1b.Programarea,rezervarea calatoriilor de catre Beneficiar si indeplinirea Serviciilor de Transport de catre Prestator:

 

Programarea,rezervarea aleasa de catre Beneficiar conform grilei orare disponibile pe web site : jetbus.ro, sau orice altfel de rezervare personalizata la plata online cu cardul,sau viramanet bancar in contul Societatii CAT EXECUTIVE AFFAIRES SRL, indifferent de data si ora aleasa de catre beneficiar,Prestatorul se obliga sa livreze serviciul la data si ora specificata de catre Beneficiar prin bonul de comanda al platii online cu cardul.Beneficiarul are obligatia de a prezenta la imbarcare Bonul de Comanda si dovada platii online a acestuia pentru a putea beneficia de serviciul ales.

 

Anularea serviciului de catre Prestator in caz de forta majora,Beneficiarul va fi rambursat in integralitate cu contravaloarea sumei de achizitie a biletului rezervat,in termen de 72h de la anuntarea acestuia prin apel telefonic,sms sau e-mail de catre Prestator.

 

Art.2b.Tarife de transport:

 

Nu există un drept garantat conform căruia toate tipurile sau contingentele de prețuri pot fi rezervate în toate birourile de rezervare. În special, acțiunile promoționale pot fi disponibile parțial numai pe internet.

 

Taxa de transport se referă doar la transportul de persoane; alte servicii precum rezervarea locurilor, bagaje suplimentare sau speciale, asigurare călătorie, vor fi facturate separat si anuntate in prealabil printr-un sms sau e-mail clientului.

 

Imbarcarea si debarcarea clientului de la si de la domiciliu, este un serviciu cu cost suplimentar si este optional,in pretul biletului achizitionat de catre Beneficiar este inclusa preluarea si debarcarea in statiile fixe specificate in grila orara regasita pe web site: jetbus.ro,unde Beneficiarul isi da accordul cu privire la rezervarea facuta.

 

Art.3b.Biletele de călătorie nevalabile:

 

Pasagerul este obligat, în cadrul controlului aleatoriu la solicitarea angajaților CAT EXECUTIVE AFFAIRES SRL, să prezinte biletul de călătorie, sau pentru cei cu rezervari telefonice, un document de identitate cu fotografie valabil, în scopul verificării valabilității calatoriei.

 

Art.4b.Pasagerul găsit fără rezervare în timpul controlului, este obligat să își dea datele de identificare corecte și, la cerere, să se legitimeze.

Capitolul 3. Programul de călătorie

Art 5.c. Ne rezervăm dreptul de a efectua modificări ale programului de călătorie aprobat și publicat, ale datelor, rutelor și tarifelor pentru motive întemeiate, în special pentru punerea în aplicare a deciziilor autorităților de reglementare.

Art.6.c. Schimbările de program care intră în vigoare după încheierea contractului și care nu au loc din vina transportatorului (de exemplu, efectele prelungite ale catastrofelor naturale sau șantiere de lucru de durată îndelungată) nu dau pasagerului dreptul să solicite despăgubiri în cazul în care orele de plecare, respectiv sosire, diferă. Acesta, în schimb, poate solicita o modificare a cursei respective (data/ora) conform datelor actualizate, gratuit. În acest scop, pasagerul se adresează fie serviciului telefonic pentru clienț:

 

– număr de telefon mobil din România: 004 0762 112 888

– fie prin e-mail la adresa contact@jetbus.ro Pasagerul nu avea dreptul să fi început călătoria. Nici celelalte drepturi ale pasagerului nu sunt afectate

Capitolul 4. Începerea călătoriei

Art.1.d.Recomandăm pasagerilor să se prezinte la locul de plecare ales in urma rezervarii cu 20 minute înainte de inceperea cursei.

 

Art.2.d. În cazul în care pasagerul nu este prezent la momentul planificat al începerii călătoriei la locația de plecare programată, se pierde dreptul la călătorie, iar călătoria rezervată poate fi realocată altei persoane.

 

Art.3.d. În cazul în care pasagerul este informat prin SMS, prin e-mail sau în alt mod în scris în legătură cu o întârziere a cursei, dreptul de transport al pasagerului se anulează în caz de neprezentare al acestuia de abia după ora de plecare întârziată menționată în textul SMS-ului sau în e-mail.

 

Art.4.d. Verificarea dreptului de călătorie se face prin compararea numelui pasagerului cu listele de rezervare. În cazuri excepționale, pasagerul trebuie să se legitimeze, la solicitarea șoferului sau a personalul de serviciu prezentând rezervarea printată sau în format electronic (ca fișier PDF) și un act de identitate valabil cu poză (carte de identitate, pașaport și, eventual, viza).

Capitolul 5. Transbordarea în alte vehicule

Art.1.e. Serviciile de transport publicate sunt conexiuni directe sau in unele cazuri însă, poate fi necesară o transbordare în alte vehicule.

 

Art.2.e. În cazul în care este prevăzută o transbordare în alt vehicul, CAT EXECUTIVE AFFAIRES SRL,garantează continuarea transportului, până la destinația planificată. În cazul în care, în cazuri excepționale, un autoturism de legătură nu poate aștepta autoturismul de transfer, CAT EXECUTIVE AFFAIRES SRL, pune la dispoziție un vehicul înlocuitor. Acest lucru se poate face în cazuri individuale și cu microbuzele altor companii. Nu se garantează dreptul la un anumit tip de transport.

Art.2.e. În cazul în care este prevăzută o transbordare în alt vehicul, CAT EXECUTIVE AFFAIRES SRL,garantează continuarea transportului, până la destinația planificată. În cazul în care, în cazuri excepționale, un autoturism de legătură nu poate aștepta autoturismul de transfer, CAT EXECUTIVE AFFAIRES SRL, pune la dispoziție un vehicul înlocuitor. Acest lucru se poate face în cazuri individuale și cu microbuzele altor companii. Nu se garantează dreptul la un anumit tip de transport.

Capitolul 6.  Pierderea Biletului / Anulare / Reprogramare/ Intarziere / Despăgubiri

Art.1.f. CAT EXECUTIVE AFFAIRES SRL nu își asumă nicio responsabilitate pentru întârzierile curselor aeriene și/sau pentru pierderile suferite de către călător, ca urmare a acestor întârzieri. Orele de sosire depind de nivelul de trafic și de ambuteiaje, de timpul de control al autorităților abilitate și de condițiile meteorologice.

 

Art.2.f. CAT EXECUTIVE AFFAIRES SRL are dreptul, oricând, să anuleze o cursă în cazul amenințării sau existenței unui război, conflict armat, atac terorist, blocadă, grevă, condiții meteorologice nefavorabile, mișcări sociale, probleme tehnice ale autoturismului sau alte circumstanțe ce ar putea fi un impediment pentru efectuarea călătoriei. CAT EXECUTIVE AFFAIRES SRL, nu își asumă nicio responsabilitate pentru pierderile suferite de calator.

 

Art.3.f. Transportatorul își rezervă dreptul de a modifica tarifele sau orarele de circulație cu anunțarea prealabilă a pasagerilor.

 

Art.4.f. Plecările din Aeroportul Otopeni pot suferi modificări de până la 45 de minute datorită întârzierilor avioanelor și de timpul necesar preluării bagajelor de către pasageri.

 

Art.5.f. În cazul pierderii, distrugerii sau furtului biletului de călătorie, este recomandat ca pasagerul să anunțe agenția emitentă, iar în momentul îmbarcării să prezinte un document de identitate din care să rezulte datele de identificare menționate în bilet.

 

Art.6.f. Unele tarife speciale sunt emise cu condiții ce pot restricționa sau interzice modificarea rezervării și pot limita cuantumul restituirii în cazul anulării sau neefectuării călătoriei. Pentru detalii vă rugăm să contactați agențiile partenere sau personalul CAT EXECUTIVE AFFAIRES SRL

 

Art.7.f. Anularea comenzii la mai putin de 72h, fata de data si ora rezervata, la care sa facut plata online pe web site: jetbus.ro, sau virement bancar in contul Societatii CAT EXECUTIVE AFFAIRES Srl, se pierde integralitatea valorii acesteia, anularea pentru termenul mai mare de 72h fata de data si ora rezervarii, se recupereaza valoarea integrala a biletului achizitionat online sau viramnet bancar in contul societatii CAT EXECUTIVE AFFAIRES Srl, urmand ca in maxim 15 zile de la anulare Beneficiarul sa primeasca contravaloarea integrala a biletului achizitionat,in numerar sau virement bancar in contul comunicat de acesta,.

 

În niciun caz sau situație invocată, pasagerului nu i se poate restitui mai mult de 100 % din valoarea biletului de călătorie.

 

Prețul biletului este conform tarifelor în vigoare din ziua emiterii.

 

Pasagerul are obligatia de a verifica dacă biletul are înscrise corect datele sale de identificare, precum și orarul și data călătoriei.

 

CAT EXECUTIVE AFFAIRES Srl, nu se face vinovată de datele eronat introduse în cazul emiterii de biletului de călătorie.

 

Biletele emise la tarife promoționale și ofertele speciale au condiții diferite în ce privește anularea sau reprogramarea.

 

Pentru promotiile unde reducerea biletului este mai mare de 50% fata de preturile de lista,orice anulare implica la pierderea integrala a sumei platite online sau transfer bancar.

 

Cererile de returnare, cererile de despăgubire și/sau reclamațiile privind efectuarea călătoriei se vor transmite electronic prin e-mail la adresa: contact@jetbus.ro sau prin curier la adresa Societatii CAT EXECUTIVE AFFAIRES SRL, Str.Soarelui nr.2A,bl.201,sc.B ap.5,Brasov,într-un interval de maxim 30 de zile de la data plecării trecută pe biletul de călătorie.

Capitolul 7. Drepturile pasagerilor în caz de întârziere și anulare

Art.1.g. În cazul anulării sau întârzierii plecării, compania CAT EXECUTIVE AFFAIRES srl, informează imediat prin mijloace electronice pasagerii care urmeaza sa calatoareasca, cel târziu la 30 de minute după ora de plecare programată a autoturismului, cu privire la situaţia apărută şi de îndată ce sunt disponibile aceste informații şi în legătură cu ora de plecare preconizată. Pentru a obține aceste informații, este necesar ca datele de contact necesare să fie puse corect la dispoziție (de exemplu, numărul de telefon mobil).

 

Art.2.g. Dacă trebuie să se presupună în mod rezonabil că plecarea călătoriei rezervate trebuie să fie anulată sau amânată cu mai mult de 120 de minute sau în cazul suprarezervării, pasagerul poate alege: (a) continuarea cât mai urgentă cu putință a călătoriei, în condiții similare cu cele indicate în contractul de transport (b) rambursarea prețului biletului și, eventual, transportul cel mai urgent cu putință către punctul de plecare specificat în bilet. În niciun caz sau situație invocată, pasagerului nu i se poate restitui mai mult de 100 % din valoarea biletului de călătorie. Rambursarea se va face în numerar sau transfer bancar ,cu excepția cazului în care pasagerul acceptă o altă formă de rambursare, și în termen de 15 zile de la primirea cererii .Rambursarea nu se aplica sub nici o circumstanta in cazurile cum ar fi Pierderea biletului/ Anulare / Reprogramare/ Intarziere / Despăgubiri.

 

Art.3.g. În cazul în care vehiculul devine inoperabil în timpul călătoriei, CAT EXECUTIVE AFFAIRES Srl, oferă pasagerului posibilitatea să-și continue călătoria cu un alt vehicul sau să fie transportat la un punct de așteptare adecvat, de unde este posibilă continuarea călătoriei.

Capitolul 8. Bagaje

Art.1.h. Bagaje de mână:

 

Art.2.h. Un bagaj de dimensiuni mici, în limita a 5 kg, este admis la transport în vehicul, ca bagaj de mână. Pasagerul trebuie să depoziteze și să supravegheze bagajul de mână în compartimentul pentru pasageri, astfel încât, să nu fie pusă în pericol siguranța și ordinea pe timpul operării, iar ceilalți pasageri să nu fie afectați. Acesta va fi adăpostit,sub scaunul pasagerului.

 

Art.3.h. Bagajul de mână și conținutul său va rămâne pe toată durata călătoriei sub supravegherea pasagerului și trebuie să fie supravegheat în mod corespunzător. În cazul în care se observă accesul unei persoane neautorizate, trebuie să fie informat șoferul autoturismului. Pasagerul controlează cu puțin timp înainte de sfârșitul cursei integralitatea conținutului bagajului său de mână.

 

Art.4.h. CAT EXECUTIVE AFFAIRES srl nu își asumă nicio responsabilitate pentru transportul bagajelor de mână. Aceasta revine în întregime pasagerului.

 

Art.5.h. Obiectele de valoare, cum ar fi banii, bijuteriile, metalele prețioase, cheile, ochelarii (soare și / sau ochelari de lectură), obiecte de arta, echipamentele electronice (laptop-uri, iPad-uri, tablete, playere MP3, telefoane mobile, aparate foto/video), lentilele de contact, protezele, medicamentele, documentele importante (diplome, certificate, pașapoarte, permise de conducere, titluri de valoare), etc. și alte obiecte fragile trebuie transportate în bagajul de mână și se află în grija pasagerului. CAT EXECUTIVE AFFAIRES Srl nu este responsabilă în cazul pierderii sau deteriorării de bunuri și obiecte de valoare cum ar fi cele mentionate mai sus, aflate în bagajul de mână al pasagerilor.

 

Art.6.h. Dacă se vor transporta obiecte de valoare în bagajul de cală (portbagaj autovehicul), transportatorul nu oferă nicio garanție.

 

Art.7.h. Responsabilitatea pentru furtul, pierderea sau deterioarea bagajelor transportate în cala de bagaje, altele decat bagajele de mână, revine CAT EXECUTIVE AFFAIRES Srl sau companiei autorizate de către aceasta să efectueze transportul, numai în cazul în care acestea se produc din culpa echipajului societatii, care va trebui dovedită de reclamant. Despagubirea în astfel de cazuri este în limita a 100 EUR, cu exceptia bunurilor menționate la pct. Capitolul 8.Art.5.h.

 

Art.8.h. Pasagerii au obligatia de a-si supraveghea bagajele pe toata durata deplasarii cu masinile CAT EXECUTIVE AFFAIRES srl, inclusiv in momentul opririlor pentru imbarcare-debarcare. Societatea CAT EXECUTIVE AFFAIRES Srl, nu este raspunzatoare pentru eventualele pierderi ale bagajelor pasagerilor.

 

Art.9.h. Pentru pierderea bagajelor fără legătură cu un accident rezultat din utilizarea autoturismului, precum și pentru încurcarea bagajelor sau furtul acestora nu există răspundere a transportatorului.

 

Art.10.h. Pasagerii au obligația să depună orice reclamație referitoare la pierderea / furtul sau deteriorarea bagajelor, imediat după sosire. Orice reclamație ulterioară nu va mai fi luată în considerare.

 

Art.11.h. Este recomandat ca pasagerul să dețină o asigurare de bagaje.

 

Art.12.h. În costul biletului este inclus transportul unui bagaj de cală care nu trebuie sa depășească 25 kg. Transportul bagajelor care depășesc cantitatea maximă admisă se taxează suplimentar și nu este garantat decât în limita spațiului disponibil din autoturism.

 

Art.13.h. Este permis transportul animalelor, doar de talie mică (sau pui foarte mici). Acestea trebuie sa fie obligatoriu în cușcă specială de transport pentru animale, să fie apte pentru călătorie și să îndeplinească toate criteriile necesare deplasării (vaccin etc.). Astfel, în cazul achiziționării online a biletelor, călătorul este obligat să specifice la câmpul “Observații” transportul animalului de companie. Pentru rezervările telefonice sau în agenții este obligat sa comunice operatorului acestă informație.

 

Art.14.h. Este strict interzis, transportul în bagaje de: droguri, substanțe explozive sau toxice, arme, muniție, tuburi de oxigen sau gaz, butelii sau orice alte substanțe caustice periculoase, a operelor de artă de patrimoniu fără autorizațiile necesare, precum și alte obiecte și substanțe prin care se încalcă legile în vigoare pe teritoriul României.

 

Art.15.h. Pasagerul trebuie sa isi marcheze pe bagajele sale numele si adresa pentru atribuirea si returnarea corecta, in special pentru a evita confuziile.

 

Art.16.h. Pasagerul este responsabil pentru incarcarea bagajelor sale in mijlocul de transport sau la transbordarea în alt mijloc de transport, la indrumarea soferului. Un posibil ajutor de la șoferul de autoturism are loc doar in cazuri excepționale si justificate, doar daca este vorba de un pasager cu handicap sau cu mobilitate redusa.

Capitolul 9. Cărucioarele pentru copii:

Art.1.i. Cărucioarele se vor transporta ca și bagaje speciale (max. 1 cărucior per pasager). Căruciorul trebuie să fie pliabil. Cărucioarele nepliabile sunt excluse de la transport. Înregistrarea trebuie să se facă prin telefon la serviciul pentru clienți cu cel puțin 48 de ore înainte de plecare.

 

Art.1.i. Cărucioarele sunt transportate în mod gratuit.

Capitolul 10. Transportul persoanelor cu handicap

Art.1.j. În conformitate cu dispozițiile Regulamentului European 181/2011, transportatorul declară că masinile/mijloacele de transport folosite în desfășurarea activității sale nu sunt proiectate corespunzător astfel încât să asigure transportarea în deplină siguranță a persoanelor cu handicap și persoanelor cu mobilitate redusă.

Capitolul 11. Responsabilitatea Pasagerului

Art.1.j. În conformitate cu dispozițiile Regulamentului European 181/2011, transportatorul declară că masinile/mijloacele de transport folosite în desfășurarea activității sale nu sunt proiectate corespunzător astfel încât să asigure transportarea în deplină siguranță a persoanelor cu handicap și persoanelor cu mobilitate redusă.

Capitolul 12. Obligațiile pasagerului

Art.1.l. Instrucțiunile șoferilor și ale personalului însoțitor trebuie respectate.

 

Art.2.l. Este interzisă folosirea aparatelor personale de radio, casetofoanelor, mini TV, video sau a instrumentelor muzicale în autoturism. Utilizarea unui walkman sau a unui CD player este permisă numai în condițiile în care volumul sunetului nu deranjează ceilalți pasageri.

 

Art.3.l. Este intrezis pasagerilor: deteriorarea sau murdărirea masinii, consumul de bauturi alcoolice, obstrucționarea în orice fel a conducătorului auto sau a celorlalte persoane din echipaj în îndeplinirea în bune condiții a atribuțiilor specifice, cauzarea de neplăceri sau disconfort călătorilor din masina sau altor participanți la trafic.

 

Art.4.l. În cazul în care comportamentul pasagerilor nu este conform acestei prevederi, CAT EXECUTIVE AFFAIRES Srl, sau compania autorizată să efectueze transportul, poate interzice pasagerului efectuarea sau continuarea călătoriei, fără ca acesta să aibă dreptul la o despăgubire sau rambursare ulterioară a contravalorii biletului achitat. Pasagerii care murdăresc masina în mod intenționat sau din neglijență trebuie să plătească o taxă de curățenie de cel puțin 100 EUR către CAT EXECUTIVE AFFAIRES Srl,, deși pasagerului îi este permis să demonstreze că prejudiciul nu a avut loc sau că acesta este în mod substanțial mai mic decât suma paușală menționată.

 

Art.5.l. Transportatorul are dreptul de a refuza transportul sau de a-l întrerupe fără dreptul la o despăgubire sau rambursare a prețului biletului, în cazul în care pasagerul nu respectă condițiile contractului de transport, încalcă legile pe teritoriul României, în cazul în care este într-o stare care indică o boală contagioasă, are un comportament necivilizat în masina sau față de ceilalți călători și pune în pericol siguranța celorlalți călători tulburând astfel călătoria.

 

Art.6.l. Este interzis fumatul în autoturismele CAT EXECUTIVE AFFAIRES Srl,.

 

Art.7.l. CAT EXECUTIVE AFFAIRES Srl este autorizată să ceară pasagerilor care încalcă această regulă sau sfidează cererea de a nu fuma, să coboare imediat din masina fără dreptul la o despăgubire sau rambursare a prețului biletului.

 

Art.8.l. Este interzis accesul la bordul masinilor CAT EXECUTIVE AFFAIRES Srl,, persoanelor aflate in stare de ebrietate.

 

Art.9.l. . Șoferii sunt autorizati să refuze transportul persoanelor aflate în stare de ebrietate sau sub influența drogurilor. Același lucru se aplică pasagerilor care pun în pericol siguranța pasagerilor din alte motive sau afectează în mod evident negativ starea pasagerilor. În acest caz nu există dreptul la asigurarea transportului compensatoriu

 

Art.10.l. Este responsabilitatea pasagerului să se asigure că deține toate documentele de călătorie necesare intrării, tranzitării sau staționării pe teritoriul unei țări străine cum ar fi pașaport, vize, adeverință medicală.

 

Art.11.l. Pasagerii sunt obligați să se prezinte la punctul de îmbarcare cu cel puțin 20 de minute înainte de ora plecării.

 

Art.12.l. Înregistrarea pasagerilor se încheie cu 10 minute înainte de ora plecării. Pasagerii care se prezintă la masina cu mai puțin de 10 minute înainte de ora plecării riscă să își piardă rezervarea pentru locul din masina, fără a beneficia de returnarea integrală sau parțială a tarifului de călătorie. Orice întârziere, atrage responsabilitatea unilaterală a pasagerului întârziat.

 

Art.13.l. În cazul opririlor regulate de pe traseu, pasagerii sunt obligați să se întoarcă la masina în timpul anunțat înainte de oprire. În caz contrar, masina va pleca din stație fără pasagerii care nu s-au prezentat, CAT EXECUTIVE AFFAIRES Srl, neasumându-și nicio responsabilitate pentru consecințele acestui fapt.

 

Art.13.l. Pe tot parcursul călătoriei călătorul trebuie să respecte condițiile și regulile de siguranță la bordul masinii, reguli ce sunt afișate sau i se vor înmâna călătorului de către echipajul CAT EXECUTIVE AFFAIRES Srl,.

 

Art.14.l. Sesizările / reclamațiile privind îndeplinirea de către CAT EXECUTIVE AFFAIRES Srl, a contractului de transport cu pasagerul, trebuie depuse în scris în cel mai scurt timp, dar în cel mult o lună de la data călătoriei, fie la sediul firmei, fie pe mail la adresa contact@jetbus.ro

 

Art.15.l. Dacă, pentru indiferent ce motiv, CAT EXECUTIVE AFFAIRES Srl, nu poate îndeplini sau nu și-a îndeplinit obligațiile contractuale, va găsi soluția cea mai bună de remediere a situației sau o alternativă pentru transport, în măsura în care acest lucru este posibil și la costuri rezonabile.

 

Art.16.l. CAT EXECUTIVE AFFAIRES Srl, isi rezerva dreptul de a verifica, fotocopia sau inregistra in orice alt fel documentele de calatorie ale pasagerilor, cu respectarea prevederilor legale privitoare la protecția datelor cu caracter personal. In cazul in care pasagerii nu detin documente de calatorie solicitate de autoritatile din Romania, caz in care poate fi pasibila de amenzi, CAT EXECUTIVE AFFAIRES Srl, isi rezerva dreptul de a recupera de la pasager suma aferenta amenzii.

 

Art.17.l. La achiziţionarea biletului, clientul este cel care trebuie să pună la dispoziţia agentului informaţii relevante necesare acordării unor eventuale reduceri la tariful de călătorie biletului de călătorie. Orice pretenţii ulterioare achitării biletului de calatorie nu vor fi luate in considerare.

 

Art.18.l. Pentru a beneficia de facilităţi la transport sau de oferte în cadrul programelor de fidelizare, clienţii trebuie să posede documentele necesare/solicitate.

 

Art.19.l. Fiecare pasager este obligat, conform legii, să utilizeze centura de siguranță, în cazul în care masina le are în dotare.

 

Art.20.l. În pauze / opriri sau controale ale poliției, pasagerii trebuie să părăsească masina la cererea șoferilor sau a personalului de la îmbarcare. Pasagerul are obligația de a respecta durata pauzelor specificate de șoferi și de personalul de la îmbarcări. Șoferul are dreptul de a continua călătoria în cazul în care un pasager nu a revenit după intervalul de timp specificat și nu răspunde pentru absența unui pasager după durata specificată de pauză.

 

Art.21.l. Pasagerii declară că au luat cunostinţă de cele prevazute la art.20.i. din prezentele condiţii.

 

Art.22.l. În cazul în care vehiculul devine inoperabil în timpul călătoriei, CAT EXECUTIVE AFFAIRES Srl, oferă pasagerului posibilitatea să-și continue călătoria cu un alt vehicul sau să fie transportat la un punct de așteptare adecvat, de unde este posibilă continuarea călătoriei.

Capitolul 13. Copiii și minorii

Art.6.m. Copiii mici cu vârste cuprinse între 0 și 3 ani pot fi transportați la cerere contra cost în scaune pentru copii. Aceștia vor fi asigurați pe parcursul călătoriei prin folosirea centurilor de siguranță ale masinii. Scaunele pentru copii trebuie fixate cu centuri de siguranță cu prindere în două puncte și pot fi aduse de însoțitorii copiilor sau poate fi pus la dispozitie de companie in functie de disponibilitate. Acest serviciu este taxat la pret intreg.

 

Art.7.m. Copiii pana in 18 ani (inclusiv) călătoresc cu tarif intreg.

 

Art.8.m. Copiii și minorii cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani pot călători neînsoțiți, doar dacă un tutore a confirmat în scris, în cadrul procesului de rezervare a călătoriei, că minorul este capabil să călătorească singur și nesupravegheat. CAT EXECUTIVE AFFAIRES Srl, nu își asumă în mod expres nicio obligație de supraveghere a minorului.

 

Art.9.m. Minorii peste 14 ani pot călători singuri.

Capitolul 14. Refuzul transportului

Art.1.n. CAT EXECUTIVE AFFAIRES Srl, își rezervă dreptul de a refuza transportul atât al pasagerilor, cât și a bagajelor dumnealor în cazul în care:

 

Avem motive întemeiate să considerăm că refuzul transportului dumneavoastră este necesar din motive de securitate (de exemplu, dacă sunteţi în stare de ebrietate).

 

Avem motive întemeiate să considerăm că prezenţa dumneavoastră la bord ar putea pune în pericol viaţa, sănătatea, integritatea fizică şi confortul dumneavoastră şi/sau ale celorlalte persoane aflate la bord;

 

Avem motive întemeiate să considerăm că vârsta sau starea dumneavoastră fizică sau psihică ar putea pune în pericol persoana dumneavoastră şi/sau celelalte persoane aflate la bord şi/sau bunurile acestora;

 

Starea dumneavoastră fizică, îmbrăcămintea sau comportamentul dumneavoastră înspăimântă, dezgustă sau scandalizează persoanele aflate la bord;

 

Ora decolării avionului este cu mai puţin de 90 de minute înainte de ora sosirii în Aeroportul Otopeni;

 

Nu s-a achitat contravaloarea biletului de călătorie.

Capitolul 15. Asigurări 

Art.2.n.Transportatorul asigură pasagerii pentru toate vătămările corporale rezultate din deplasarea vehiculului și din prezența lor în vehicul. Asigurarea nu acoperă vătămările corporale generate din vina pasagerului sau a bagajelor transportate.

Capitolul 16. Anularea

Pentru a anula un bilet de calatorie se trimite un email catre contact@jetbus.ro in care se mentioneaza numele si prenumele calatorului, numarul de telefon, data si ora plecarii in cursa, codul rezervarii, cat si motivul anularii.

 

In cazul anularii biletelor achizitionate online si la care se solicita returnarea banilor, se trimite un email catre contact@jetbus.ro in care se mentioneaza numele si prenumele calatorului, numarul de telefon, data si ora plecarii in cursa, codul rezervarii, cat si motivul anularii. Returnarea sumei aferente se face in termen de 15 de zile de la primirea e-mailului, in acelasi cont bancar ce a fost utilizat pentru achizitionarea biletelor.

 

Biletul de calatorie poate fi anulat incepand cu ziua emiterii si pana cu cel mult 24 ore inainte de data si ora plecarii, percepandu-se o taxa de penalizare in valoare de 5 lei/per bilet/per persoana/per ruta. Restituirea sumei ramase facandu-se prin virament bancar in contul calatorului in termen de 30 zile pentru biletele achiziţionate online. Pentru biletele achizitionate de la sediul CAT EXECUTIVE AFFAIRES Srl, returnarea contravalorii se va face in baza unei cereri de returnare insotita de bonul fiscal si codul rezervarii, plata facandu-se in numerar. Pentru biletele achizitionate de la agenţiile partenere CAT EXECUTIVE AFFAIRES Srl,, returnarea contravalorii se va face la sediul agentiei de unde s-a achizitionat biletul.Returnarea banilor se face doar pe baza bonului fiscal, cat si a codului rezervarii.

 

Solicitarile pentru anulare facute cu mai putin de 72h ore inainte de ora calatoriei nu vor putea fi luate in considerare,drept urmare nici despagubirea lor.

 

In cazul in care se solicita anularea unui bilet de calatorie asupra caruia s-a intervenit cu modificari de data, ora sau ruta, nu se returneaza suma aferenta biletului de calatorie, in nici o circumstanta.

 

Reprogramarea reprezinta modificarea datei de calatorie/orei pentru biletul cumparat, ce se poate realiza DOAR in limita locurilor disponibile pentru noua data ceruta.

 

Reprogramarea se poate aplica asupra orei sau a datei de calatorie.

 

Asupra calatoriei se poate interveni cu modificari de data, ruta sau ora doar o singura data.

 

Reprogramarea se poate face GRATUIT incepand cu ziua emiterii si pana cu cel mult 72h inainte de data si ora plecarii.

 

Reprogramarile nu pot fi facute cu mai putin de 72h ore inainte de ora calatoriei.

 

Reprogramarea se va face prin RESTITUIREA biletului vechi si emiterea unui nou bilet cu noua data de calatorie. Restituirea vechiului bilet si emiterea celui nou se va face si in sistemul de rezervari de catre operator.

 

In cazul unei intarzieri a zborului ce are ca urmare pierderea cursei de transfer, pasagerul va fi reprogramat pe urmatoarea cursa, gratuit si in limita locurilor disponibile. Refuzul pasagerului de a circula pe urmatoarea cursa, nu face compania responsabila de returnarea banilor.

 

Reprogramarea este posibila si in cazul biletelor online. In acest caz se reprogrameaza conform procedurii, urmand apoi eliberarea altui bilet de calatorie cu data si ora calatoriei actualizate.

 

In cazul in care zborul se anuleaza/modifica cu mai putin de 24 de ore inaintea calatoriei, biletul de calatorie se poate doar REPROGRAMA pentru orice alta data/ora in limita locurilor disponibile. Acest lucru se face doar in baza dovezii de anulare/modificare de la compania aeriana, trimisa pe e-mail la: contact@jetbus.ro, in momentul in care s-a aflat de anularea/modificarea zborului, dar nu mai tarziu de 12 ore.

Termeni si Conditii

 

CAT EXECUTIVE AFFAIRES SRL, cu sediul social în Jud. Brasov, strada Soarelui nr. 2a bl.201,sc.B Ap.5 , înregistrată la Oficiul Registrului Comerțului sub nr. J08/1310/2014 cod unic de inregistrare  33603130, este o societate înființată conform legislației românești.

 

Vă rugăm să citiți cu atenție termenii și condițiile de utilizare ale acestui website prezentate mai jos.Accesul si/sau vizitarea acestui website de către Dumneavoastră se supune Termenilor și Condițiilor de utilizare, implică acceptul explicit al Dumneavoastră cu privire la aceștia și reprezintă întreaga înțelegere (contractul) dintre părți.

 

Prin accesarea website-ului sau a oricăror pagini din acesta, utilizatorul acceptă Termenii și Condițiile de utilizare din versiunea curentă. Dacă utilizatorul nu este de acord cu vreun termen sau cu Termenii și Condițiile de utilizare, folosirea și/sau accesul la acest website trebuie întreruptă de către utilizator.

 

CAT EXECUTIVE AFFAIRES SRL în calitate de proprietar și administrator al website-ului jetbus.ro , își rezervă dreptul de a schimba și actualiza în orice moment conținutul acestui website, Politica de confidențialitate, Politica cookies, precum și Termenii și Condițiile de utilizare, fără nici un fel de notificare prealabilă.

De aceea, vă rugăm să vizitați periodic aceasta secțiune pentru a verifica Termenii și Condițiile de utilizare agreate.

 

CAT EXECUTIVE AFFAIRES SRL își rezervă dreptul de a înceta sau de a restricționa operarea acestui website și nu are nicio responsabilitate pentru disponibilitatea permanentă neîntreruptă sau neafectată a acestui website și a conținutului său.

 

Prin utilizarea website-ului, declarați că sunteți de acord cu colectarea, stocarea, utilizarea și distribuirea datelor dumneavoastră astfel cum sunt descrise în Termenii și Condițiile de utilizare de mai jos.

În cazul în care NU sunteti de acord cu prezenta, vă rugăm să NU utilizați website-ul în niciun fel.

 

Aplicabilitate

 

Termenii și Condițiile de utilizare prezentate sunt valabile și se aplică pentru toate paginile website-ului din domeniul www.jetbus.ro și pentru care CAT EXECUTIVE AFFAIRES SRL are calitatea de autor, proprietar și administrator.

 

Drepturi de autor

 

CAT EXECUTIVE AFFAIRES SRL este proprietarul website-ului și beneficiază de toate drepturile legale recunoscute autorilor, conform legislației române și internaționale.

Conținutul acestui website, reprezentând dar nelimitat la text, imagini, grafice, design-uri, clipuri audio/video, mărci înregistrate sunt proprietatea CAT EXECUTIVE AFFAIRES SRL

Folosirea fără acordul scris al JETBUS a oricăror elemente enumerate mai sus se pedepsește conform legilor în vigoare.

 

Scopul folosirii

 

Conținutul și informațiile website-ului se adresează utilizatorilor personali, și nu profesioniștilor.

Conținutul website-ului nu poate fi descărcat, copiat, procesat, modificat sau distribuit în scopuri comerciale, cu excepția acelor secțiuni oferite special pentru descărcare și definite explicit pentru acest scop. Utilizatorii pot imprima părți ale website-ului pentru utilizare în scop personal și ne-comercial.

 

Este interzis să folosiți website-ul pentru a afișa sau transmite orice fel de material ce are caracter amenințător, fals, înșelator, abuziv, de harțuire, licențios, calomniator, vulgar, obscen, scandalos, instigator, pornografic sau profanator sau orice alt fel de material care poate constitui sau încuraja un comportament ce va putea da naștere unei infracțiuni, ar putea conduce la răspundere civilă sau ar încălca în alt mod legea.

 

Este interzis să utilizați website-ul în scop de publicitate sau pentru orice fel de cerere/ofertă cu caracter comercial.

 

Condiții de utilizare. Garanții și limitarea răspunderii

 

CAT EXECUTIVE AFFAIRES SRL nu garantează că website-ul, serverele pe care este găzduit, sau e-mailurile trimise de la jetbus.ro sunt fără viruși sau alte componente informatice cu caracter potențial dăunător.

 

Utilizatorul foloseste website-ul pe riscul propriu, CAT EXECUTIVE AFFAIRES SRL fiind liber de orice răspundere pentru eventualele daune directe sau indirecte cauzate de utilizarea sau accesarea/vizitarea website-ului sau ca urmare a utilizării informațiilor de pe website.

 

JETBUS nu este răspunzătoare de erorile sau omisiunile care pot interveni în redactarea sau prezentarea materialelor de pe website. JETBUS nu acordă nici un fel de garanție pentru conținutul și utilizarea acestui website. Informațiile publicate corespund realității la momentul înscrierii lor pe website sau al actualizării diverselor pagini ale website-ului.

 

Utilizatorul ia la cunoștiință faptul că website-ul reprezintă un mediu general de promovare și informare cu privire la activitatea JETBUS , iar acesta nu este menit să angajeze juridic CAT EXECUTIVE AFFAIRES SRL în relația cu utilizatorii săi (în afara cazului în care se menționează contrariul).

 

În cazul în care prețurile sau alte detalii referitoare la produse/promoții au fost afișate greșit, inclusiv din cauza faptului că au fost introduse greșit în baza de date, ne rezervăm dreptul de a anula promoția și de a anunța clientul în cel mai scurt timp posibil, despre eroarea apărută.

 

Prețurile produselor de pe acest website pot suferi modificări neanunțate.Preturile produselor afisate sunt exprimate in lei si contin TVA.

Promoțiile prezentate pe website sunt valabile în perioada de timp menționată expres și/sau în cazul în care nu se menționează o perioadă de timp, acestea sunt valabile în limitele stocurilor disponibile.

 

CAT EXECUTIVE AFFAIRES SRL nu poate fi ținută răspunzătoare pentru orice pierdere, daună, costuri, litigii, pretenții, indirect de nerespectarea Termenilor și Condițiilor de utilizare.
JETBUS nu iși asumă în niciun fel responsabilitatea pentru situațiile în care utilizatorul își publică adresa sau orice alte date personale, din proprie inițiativă, într-un mesaj public, pe oricare dintre paginile website-ului.

 

Securitate

 

Luăm toate măsurile de securitate necesare pentru protecția datelor dumneavoastră împotriva accesului neautorizat. Acest lucru presupune revizuiri interne ale practicilor de colectare, păstrare și procesare de date și ale măsurilor de securitate, de asemenea, măsuri fizice de securitate pentru protecția împotriva accesului neautorizat la sistemele unde stocăm datele personale.

 

Accesul la website este realizat prin intermediul paginilor securizate care folosesc sistemul de criptare SSL, marcate cu simbolul unui lăcățel, poziționat lângă câmpul de adresa a website-ului.
Efectuarea de operațiuni neautorizate asupra acestui website și tentativă de efectuare a acestora, incluzând fără a se limita la: utilizarea abuzivă, utilizarea frauduloasă, accesul neautorizat, modificarea, copierea de informații în vederea comercializării lor, blocarea accesului, s.a.m.d., vor fi pedepsite conform legii.

 

Link-uri – acest website conține link-uri către alte website-uri.

JETBUS nu este responsabil de politica de confidențialitate practicată de aceștia. Vă recomandăm consultarea în prealabil a termenilor legali și a celorlalte informații referitoare la colectarea informațiilor cu caracter personal de pe acest website.

 

Fără a se limita la cele mai sus menționate, JETBUS își declină în mod special orice răspundere dacă acest website încalcă drepturile de proprietate intelectuala ale unei terțe părți; conțin informații inexacte, incomplete sau înșelătoare; nu au caracter comercial sau nu raspund îndeplinirii unui anumit scop; nu oferă o securitate adecvată; conțin viruși sau alte elemente cu caracter distructiv; sunt licențioase sau calomnioase.
Normele expuse în prezentul text se aplică doar în cazul informațiilor colectate pe website-ul jetbus.ro

 

Comunicări

 

Utilizatorii website-ului pot trimite comentarii, note, sugestii, idei sau observații cu privire la conținutul și structura website-ului, respectiv pot adresa întrebări atâta timp cât conținutul acestora nu este ilegal, obscen, amenințător, defăimător, care să afecteze viata privată, drepturile de proprietate intelectuală ale JETBUS sau ale unor terțe părți și care nu conțin viruși, derulează campanii politice/electorale, solicitări comerciale, scrisori în lanț, mailinguri de masă sau orice altă formă de spam.

Nu puteți folosi o adresa de e-mail falsă sau să impersonați o altă persoană sau entitate. JETBUS își rezervă dreptul, dar nu și obligația, de a îndepărta sau edita o astfel de informație transmisă.

 

Minori

 

CAT EXECUTIVE AFFAIRES SRL nu vinde produse și/sau servicii care să fie cumpărate de către minori. CAT EXECUTIVE AFFAIRES SRL poate vinde sau încasa contravaloarea unor produse/servicii destinate minorilor, dar achiziționate de către un adult. Dacă sunteți minor și accesați un website o puteți face doar dacă sunteți sub supravegherea unui părinte sau a tutorelui legal.

 

Prelucrarea Datelor cu Caracter Personal

 

CAT EXECUTIVE AFFAIRES SRL este proprietarul de drept al jetbus.ro, iar prelucrarea datelor cu caracter personal se realizează prin mijloace automate, cu respectarea cerințelor legale și în condiții care să asigure confidențialitatea, securitatea și respectarea drepturilor persoanelor vizate.

 

Pentru a vă informa în legatură cu modul în care datele dumneavoastra cu caracter personal sunt prelucrate, vă rugăm să consultați Politica de confidențialitate disponibilă pe website-ul nostru.
În momentul accesării website-ului, anumite date pot fi și sunt în mod automat transmise de către browser-ul dumneavoastră și sunt colectate și stocate.

 

Aceste date includ, fără a se limita la: tipul browser-ului și versiunea sa; tipul de aparat utilizat și sistemul de operare; data și ora accesării website-ului; locația dumneavoastră.

 

Legislație

 

Termenii și condițiile de utilizare se supun legislației române. În caz de litigiu, se va încerca mai întâi o rezolvare pe cale amiabilă, în termen de 30 de zile lucrătoare de la înregistrarea reclamației la sediul CAT EXECUTIVE AFFAIRES SRL. În cazul în care nu se poate ajunge la o înțelegere în termenul precizat anterior, va fi considerată de competența instanței judecătorească din aceeași structura administrativă cu sediul în Jud. Brasov.

Diverse

 

Dacă oricare dintre clauzele de mai sus va fi găsită nulă sau nevalidă, indiferent de cauză, aceasta nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze. Odată cu plasarea comenzii, clientul acceptă Termenii și Condițiile de utilizare fară nicio obiecție, valoarea acestora fiind aceeași cu un contract încheiat valabil.
Fiind de acord cu acești Termeni și Condiții de utilizare, clientul își asumă în totalitate drepturile și obligațiile ce decurg din comandarea produselor disponibile pe website-ul jetbus.ro